Melden

Via deze pagina kunt u zich vanaf 1 januari 2022 melden bij het CIBG in het kader van de Wet toetreding zorgaanbieders. Uw melding wordt vervolgens doorgestuurd naar de inspectie (IGJ).

Nieuwe zorgaanbieders en jeugdhulpaanbieders kunnen zich nu al vrijwillig melden.

Bestaande zorgaanbieders en jeugdhulpaanbieders

Veel bestaande zorgaanbieders en jeugdhulpaanbieders zijn al in beeld bij de IGJ, maar niet allemaal. Vanaf 1 januari 2022 is er een meldplicht.

Staat u als zorgaanbieder op 1 januari 2022 of later niet in het Landelijk Register Zorgaanbieders en levert u ook geen jaarverantwoording over het verslagjaar 2021 aan, dan meldt u zich vóór 1 juli 2022.

Op grond van de Jeugdwet leveren alle jeugdhulpaanbieders (met uitzondering van zzp’ers) nu al een jaarverantwoording aan. Levert u als jeugdhulpaanbieder geen jaarverantwoording over verslagjaar 2021 aan en vraagt u hiervoor ook geen uitstel, dan meldt u zich vóór 1 juli 2022.

Zorgaanbieders: indien u al geregistreerd bent als zorgaanbieder in het LRZa (Landelijk register Zorgaanbieders) hoeft u zich niet opnieuw te melden. Bent u niet zeker van uw registratie, controleer dan in 2022 eenvoudig of uw gegevens zijn opgenomen in het Zorgaanbiedersportaal.

In het Zorgaanbiedersportaal vindt u informatie over alle zorgaanbieders in Nederland die geregistreerd zijn in diverse zorgregisters.

Combinatie-instellingen

Zogenoemde combi-instellingen leveren in 2022 voor hun deel jeugdhulp een jaarverantwoording aan over verslagjaar 2021, of ze melden zich. Voor hun deel zorg kunnen ze in 2022 in het LRZa zien of ze al bekend zijn als zorgaanbieder (en zich niet opnieuw hoeven te melden).

Wilt u meer weten?

Op onze pagina met veelgestelde vragen en antwoorden vindt u onder het kopje ‘Meldplicht zorg- en/of jeugdhulpaanbieders’ meer informatie over melden.